Hoe beheer ik mijn kalender?

Een belangrijk onderdeel van het beheren van je services op Rover is het bijhouden van je kalender. Je krijgt dan meer aanvragen die je kunt accepteren, en hoe meer aanvragen je accepteert, des te hoger je boekingspercentage wordt—en hoe hoger je boekingspercentage, des te waarschijnlijker is het dat een hondenbaasje jou kiest als volgende oppas.

Basisbeginselen voor je kalender

Je services krijgen automatisch een kleurcode, zodat je in één oogopslag ziet wanneer je beschikbaar bent. Voor elke dag van de maand wordt aangegeven welke services je biedt, hoeveel boekingen je hebt en voor hoeveel honden je plaats hebt. Bijvoorbeeld:

• Als je elke dinsdag voor 2 honden kunt zorgen en op een bepaalde dinsdag 2 honden hebt geboekt, zie je "2/2 geboekt" op die dag.
  • Je ziet een schuine streep als je hebt aangegeven dat je voor geen enkele service beschikbaar bent.

Hoe stel ik mijn beschikbaarheid in voor 1 of meer specifieke dagen?

Als je eenmalig je kalender wilt bijwerken, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, doe je het volgende:

1. Selecteer in je kalender de dag die je wilt bewerken of sleep de cursor om meerdere dagen tegelijk te bewerken.

2. Er verschijnt een pop-up venster. Je kunt elke service apart bewerken. Klik vervolgens op Bewaar. Of je kunt Markeer alle services als niet beschikbaar aanvinken als je voor geen enkele service beschikbaar bent. Als je het aantal beschikbare plaatsen wilt terugzetten naar de standaardinstelling, selecteer je Herstel standaardinstellingen.

3. De wijzigingen worden weergegeven in je kalender.

Let op: Een eenmalige wijziging in je kalender overschrijft de tijden die je op terugkerende basis hebt ingevuld. Als je normaal gesproken dagopvang in het weekend aanbiedt en een weekend weggaat, kun je er dus zo voor zorgen dat je voor dat ene weekend op niet-beschikbaar staat.

Hoe bewerk ik mijn reguliere beschikbaarheid?

Om aan te geven dat je op terugkerende basis beschikbaar bent, bijvoorbeeld als je alleen op bepaalde dagen services aanbiedt, doe je het volgende:

1. Klik op je naam rechtsboven in het scherm om naar je kalender te gaan. Klik op Kalender.

2. Klik links in het scherm op de pijl naast de service die je wilt bijwerken.

3. Zet een vinkje in de vakken die van toepassing zijn. Als er in vinkje in een vak staat, betekent dit dat je die service wekelijks op die dag aanbiedt.

Wat kan ik nog meer doen in mijn kalender?

• Je krijgt in één oogopslag een overzicht van alle services die je aanbiedt, of je kunt met de gekleurde cirkels links op de pagina 1 of meerdere specifieke services selecteren.
  • Met de pijlen links op de pagina kun je per aangeboden service aangeven op welke dagen van de week je beschikbaar bent.

• Als je je Rover-kalender wilt synchroniseren met je Google-kalender of iCal, klik je links op de pagina op Synchroniseer Kalender.

• Klik boven in de kalender op de pijlen naar links en naar rechts om een andere maand te zien. Je gaat weer terug naar de datum van vandaag door te klikken op Vandaag.