Hoe kan ik mijn identiteit bevestigen?

Alle oppassers moeten een proces van identiteitsverificatie doorlopen bij Onfido, onze verificatiepartner.

Hierbij wordt gevraagd om het volgende:

• Upload een officiële identificatie in kleur en van goede kwaliteit (bijv. paspoort, rijbewijs of ID-kaart).
    Opmerking: het document moet een .jpg- of .png-bestand zijn (pdf-bestanden worden niet geaccepteerd) met een bestandsgrootte tussen de 32 kb en 10 mb.
  • Neem een foto van je gezicht met de camera van je computer of upload een duidelijke foto van je gezicht vanaf je computer of smartphone.

Nadat je identiteit is geverifieerd, wordt je oppasprofiel binnen 5 werkdagen beoordeeld door ons team.

Wat moet je doen als de verificatie niet lukt?

ID-verificatie kan om de hieronder genoemde redenen worden afgewezen, dus controleer of er een van de volgende dingen aan de hand is met de geuploade documenten:

• Je ziet er nu heel anders uit dan op de foto op je identiteitsbewijs
  • De foto of het identiteitsbewijs is onscherp of van een lage resolutie
  • Er staan meerdere personen (of dieren!) op de foto of het is geen duidelijke portretfoto zoals op een paspoort
  • De foto is erg bewerkt of gestileerd
  • Er staat geen foto op je identiteitsbewijs
  • De naam op het document komt niet overeen met de naam in je Rover-profiel
  • Het verstuurde document is niet een van de geaccepteerde documenten (nationale ID-kaart, paspoort of rijbewijs)

Als je ID-verificatie om een van de bovenstaande redenen is afgewezen kun je de documenten gewoon opnieuw indienen, rekening houdend met de richtlijnen hierboven. Zodra je ID-verificatie is goedgekeurd, kun je je Rover-oppasprofiel afronden.

Als je problemen blijft houden, neem dan contact op met ons Support-team op hulp-nl@rover.com en we helpen je graag met dit proces.