Hoe kan ik mijn identiteit bevestigen?

Alle oppassers moeten een proces van identiteitsverificatie doorlopen bij Onfido, onze verificatiepartner.

Hierbij wordt gevraagd om het volgende:

• Upload een officiële identificatie in kleur en van goede kwaliteit (bijv. paspoort, rijbewijs of ID-kaart).
    Opmerking: het document moet een .jpg- of .png-bestand zijn (pdf-bestanden worden niet geaccepteerd) met een bestandsgrootte tussen de 32 kb en 10 mb.
  • Neem een foto van je gezicht met de camera van je computer of upload een duidelijke foto van je gezicht die niet meer dan 24 uur oud is vanaf je computer of smartphone.

Nadat je identiteit is geverifieerd, wordt je oppasprofiel binnen 5 werkdagen beoordeeld door ons team.

Wat moet je doen als de verificatie niet lukt?

ID-verificatie kan om de hieronder genoemde redenen worden afgewezen, dus controleer of er een van de volgende dingen aan de hand is met de geuploade documenten:

• Je ziet er nu heel anders uit dan op de foto op je identiteitsbewijs
  • Het document is niet volledig zichtbaar
  • De foto of het identiteitsbewijs is onscherp of van een lage resolutie
  • Er staan meerdere personen (of dieren!) op de foto of het is geen duidelijke portretfoto zoals op een paspoort
  • De foto is bewerkt of gestileerd
  • Er staat geen foto op je identiteitsbewijs
  • Het document is verlopen
  • Het document is geen jpg of png bestand met een grootte van minder dan 32kb en meer dan 10mb

Als je ID-verificatie om een van de bovenstaande redenen is afgewezen kun je de documenten gewoon opnieuw indienen, rekening houdend met de richtlijnen hierboven. Zodra je ID-verificatie is goedgekeurd, kun je je Rover-oppasprofiel afronden.

Als je vermoed dat één van de volgende redenen de oorzaak is dat je verificatie mislukt of als je problemen blijft houden, neem dan contact op met ons Support-team op hulp-nl@rover.com en dan helpen we je graag verder.

• De naam op je profiel komt niet (geheel) overeen met de naam op het document dat je hebt gestuurd ter verificatie (voor of achternaam).
  • Je hebt een verkeerde geboortedatum ingevoerd in je account toen je je aanmeldde voor de eerste keer.
  • De foto die je hebt gebruikt is meer dan 24 uur oud.