Hoe annuleer ik een service?

We begrijpen dat plannen soms kunnen veranderen en dat je een service moet annuleren voordat deze is begonnen. Geen probleem: dat kun je allemaal regelen in je Rover-account.

Je moet wel eerst weten wat het annuleringsbeleid van je oppas is. Afhankelijk van de dag van annulering en van het beleid van je oppas, kom je in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke terugbetaling. Het beleid van je oppas kun je vinden op zijn of haar profielpagina.

Beweeg je muis over het annuleringsbeleid zodat je het kunt lezen. Je ziet hier welke van de 3 mogelijke opties je oppas heeft ingesteld:

Flexibel

• Bij annulering voor aanvang van de boeking wordt het volledige bedrag terugbetaald.
  • Bij annulering na aanvang van de boeking ontvang je voor de eerste 7 geannuleerde dagen een terugbetaling van 50%, en 100% voor eventuele extra dagen.

Gemiddeld

• Bij annulering vóór 12 uur 's middags op de dag voor aanvang van de boeking wordt het volledige bedrag terugbetaald.
  • Bij annulering na 12 uur 's middags op de dag voor aanvang van de boeking ontvang je voor de eerste 7 geannuleerde dagen een terugbetaling van 50%, en 100% voor eventuele extra dagen.

Strikt

• Bij annulering vóór 12 uur 's middags één week voor aanvang van de boeking wordt het volledige bedrag terugbetaald.
  • Bij annulering na 12 uur 's middags één week voor aanvang van de boeking ontvang je voor de eerste 7 geannuleerde dagen een terugbetaling van 50%, en 100% voor eventuele extra dagen.

Hoe annuleer ik een boeking die nog niet is begonnen?

1. Klik op de envelop om naar je Inbox te gaan.

2. Ga naar het tabblad Aankomende Boekingen en klik op de aanvraag die je wilt annuleren.

3. Open de aanvraag en ga naar het donkergrijze vak met de boekingsgegevens. Klik op Annuleer Boeking.

4. In een pop-up venster wordt gevraagd om meer informatie over de reden van de annulering. Dit bericht gaat rechtstreeks naar Rover, je oppas krijgt dit niet te zien. Klik op Verstuur Aanvraag.

5. Klik op Ja, ik wil annuleren.

Als je de oppas nog niet over de annulering hebt verteld, is het een goed idee om hem of haar hier nu een bericht over te sturen.

Nadat de annulering is verwerkt, ontvangen jullie allebei per e‑mail een bevestiging van Rover. Binnen 1-3 werkdagen wordt het bedrag (afhankelijk van het annuleringsbeleid van je oppas) teruggestort op de rekening waarmee je hebt betaald.

Hoe annuleer ik een boeking die al is begonnen?

Als je een lopende boeking moet annuleren, neem dan contact op met het Rover Support-team.