Wat is het Star Sitter-programma?

Rover test een nieuw programma om erkenning te geven aan dierenoppassers en hondenuitlaters die erg gewaardeerd worden door baasjes en die aan bepaalde andere criteria in onze community voldoen. Momenteel is het programma alleen beschikbaar in bepaalde gebieden, maar we hopen het in de toekomst uit te breiden naar meer regio's.

Oppassers die in aanmerking komen voor dit programma worden via e-mail op de hoogte gebracht. Ze krijgen een badge op hun profiel en in de zoekresultaten zodat hun Star Sitter-status te zien is. Er komt ook een zoekfilter die baasjes kunnen gebruiken om Star Sitters te zoeken.

Opmerking: Het Star Sitter-programma geeft een oppas nog steeds de mogelijkheid om Rover te gebruiken zoals altijd. Alle functies blijven beschikbaar voor jou als oppas, en geen enkele functie of eigenschap is veranderd.

Hoe kom ik in aanmerking voor het Star Sitter-programma?

Hoe kan ik zien of ik in aanmerking kom voor Star Sitter?

Hoe vaak wordt de status van Star Sitter vernieuwd?

Wat als ik op het laatste moment annuleer vanwege overmacht?

Wat gebeurt er als ik niet inga op aanvragen die ik niet vertrouw of die niet legitiem zijn?

Heeft de status van Star Sitter invloed op mijn zichtbaarheid in de zoekresultaten?

Hoe kom ik in aanmerking voor het Star Sitter-programma?

Je kunt enkel in aanmerking komen voor de status van Star Sitter als je woont in één van de steden waar dit programma momenteel beschikbaar is (oppassers die in die gebieden wonen, hebben een e-mail gekregen van Rover). We houden ook rekening met verschillende andere factoren die verband houden met je Rover-statistieken, zoals je sterrenscores, hoe vaak je reageert op aanvragen, hoe vaak je aanvragen van nieuwe baasjes aanvaardt. We houden ook rekening met het aantal terugkerende baasjes.

Om in aanmerking te komen voor de status van Star Sitter, moet je:

• 10 of meer boekingen hebben voltooid;
  • een gemiddelde sterrenscore van 4,9 of meer hebben;
  • Een antwoordpercentage van 95% binnen 24 uur hebben over je laatste 25 aanvragen;
  • Een boekingsscore van 33% voor nieuwe baasjes hebben (gebaseerd op je laatste 25 aanvragen van nieuwe baasjes);
  • minstens 2 herhaalde aanvragen van baasjes hebben in de afgelopen 6 maanden;
  • sinds het begin van 2023 minder dan 2% van je boekingen (1 per 50) last-minute geannuleerd hebben (Last-minute betekent dat de boeking binnen vijf dagen voor de startdatum geannuleerd wordt).

Opmerking over de boekingsscore voor nieuwe baasjes:

• Alleen nieuwe aanvragen die aan je profielvoorkeuren en beschikbaarheid voldoen, tellen mee voor deze score.
  • Aanvragen worden pas vijf dagen na de verzending van het gesprek als niet-geboekt beschouwd.
  • Accepteer alleen aanvragen die je betrouwbaar lijken. Krijg je aanvragen die je niet echt vertrouwt, of die in strijd zijn met onze Servicevoorwaarden (zoals boeken of betalen voor de service buiten Rover), dan kun je die aanvragen melden. Het weigeren van dergelijke aanvragen heeft geen invloed op je statistieken.

Zoals steeds behoudt Rover zich het recht voor om naar eigen goeddunken actie te ondernemen tegen een account vanwege veiligheids- of andere redenen, zoals beschreven in onze Servicevoorwaarden, bijvoorbeeld als de gebruiker ernstige veiligheidsincidenten of materiële schade heeft veroorzaakt, of onze Servicevoorwaarden heeft geschonden. Dat kan betekenen dat een oppas voor een jaar of langer uit het Star Sitter-programma wordt verwijderd .

Hoe kan ik zien of ik in aanmerking kom voor Star Sitter?

Je kunt de Star Sitter-statistieken op elk gewenst moment in de Rover-app bekijken door op Meer en vervolgens op Statistieken te tikken. Van daaruit klik je op het tabblad Star Sitter om je statistieken van de vorige verversingsperiode te bekijken en je voortgang voor de volgende periode te zien. Je kunt ook de rest van je statistieken bekijken door op het tabblad Alle statistieken te klikken.

Hoe vaak wordt de status van Star Sitter vernieuwd?

Je Star Sitter-status wordt elke 3 maanden vernieuwd op de volgende dagen:

• 10 januari
  • 10 april
  • 10 juli
  • 10 oktober

Woon je in een van de gebieden waar we het programma testen en kom je er in aanmerking voor, dan krijg je de Star Sitter-status voor dat kwartaal. Dat betekent ook dat je niet meer in aanmerking komt voor de Star Sitter-status als je voor het nieuwe kwartaal niet langer aan de voorwaarden voldoet.

Je kunt deze status verkrijgen door consequent aan alle bovenstaande criteria te voldoen. Die criteria bepalen of je de status van Star Sitter krijgt voor het betreffende kwartaal.

Wat als ik op het laatste moment annuleer vanwege overmacht?

We begrijpen dat er onverwacht dingen kunnen gebeuren waar je geen controle over hebt. Als dat zo is, of als je een boeking hebt geannuleerd namens het baasje, raden we je aan contact op te nemen met Rover Support zodat we dit verder kunnen bekijken.

Opmerking: Weet dat annuleringen door het baasje geen invloed hebben op je boekings- of annuleringspercentage. Als een baasje je vraagt om een boeking te annuleren, zorg dan dat je op de juiste annuleringsreden klikt (Het baasje moet annuleren) in de keuzelijst. Nadat je de annulering hebt aangemaakt, kan het baasje de wijziging eenvoudig bevestigen.

Wat gebeurt er als ik niet inga op aanvragen die ik niet vertrouw of die niet legitiem zijn?

Je statistieken worden niet beïnvloed door gesprekken die niet voldoen aan je huisdiervoorkeuren (zoals de grootte van het huisdier, of ze goed overweg kunnen met andere huisdieren/kinderen in huis, of ze gesteriliseerd of gecastreerd zijn, vaccinatiestatus), die gerelateerd zijn aan phishing of die door jou worden gerapporteerd met behulp van de blokkerings- en rapportagefunctie van Rover.

Jouw veiligheid is belangrijk voor ons. Ontvang je aanvragen die je niet volledig vertrouwt, meld ze dan via Rover. Het weigeren van dergelijke aanvragen heeft geen invloed op je statistieken.

Meer informatie over het melden van gesprekken vind je hier.

Heeft de status van Star Sitter invloed op mijn zichtbaarheid in de zoekresultaten?

De Star Sitter-status heeft geen invloed op je zichtbaarheid in de zoekresultaten, tenzij het baasje de Star Sitter-filter gebruikt voor zijn zoekopdrachten. Als dat zo is, verschijnen enkel Star Sitters op de zoekpagina.